Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 07. 2014. 11:51 >> 11:51
1

POVRATNICI

BiH:Dvije osobe ubijene u Trnopolju

Muharem Balić (1952) i Almir Redžić (1966) iz Trnopolja ubijeni su u noći s ponedjeljka na utorak iz vatrenog oružja u kafiću „San“, izjavio je jutros novinarima načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor Radomir Dukić.

Dukić je rekao da je u 23.35 sati Policijskoj stanici Kozarac njihovo ubistvo prijavio vlasnik kafića Irfan Redžić, javio je dopisnik Agencije ONASA.

 

 

Redžić je u svom iskazu naveo da je kafić napustio u 22.00 sati, a da se sa ubijenim dogovorio da mu kafić zaključaju i ključ ostave na dogovoreno mjesto.

Rekao je da u kafiću kad ga je napuštao nije bilo gostiju osim dvojice ubijenih, te da je kasnije čuo dva rafala.

Centar javne bezbjednosti Prijedor preduzeo je sve mjere i radnje u cillju rasvjetljavanja ovog teškog krivičnog djela i pronalaženje izvršioca,prenosi Federalna.ba.

Kako saznaje Klix.ba, rafalima iz automatskog oružja su ubijena dvojica povratnika bošnjačke nacionalnosti. 

Potpredsjednik Republike Srpske (RS) Ramiz Salkić potvrdio je za Klix.ba kako je ubistvo dvojice bošnjačkih povratnika u Trnopolju kod Prijedora zločin za svaku osudu, te da su, kako je rekao, prema prvim informacijama, za ubistvo odgovorni jedna ili više osoba srpske nacionalnosti.

"Kontaktirao sam ljude na terenu, dvojica povratnika su sjedila u mjesnoj kafani. Neko je došao i jednostavno ih ubio, bez ikakve rasprave. Prema prvim indicijama, zločin su izvršile osobe srpske nacionalnosti. To je, nažalost, jako uznemirujuće. Pogotovo jer je Trnopolje mjesto stradanja mnogih Bošnjaka i Hrvata. Tu je bio stravičan logor. Nažalost, ovaj događaj potvrđuje da tamo ima još uvijek mnogo onih koji su spremni da ubijaju one koji su drugačiji", rekao je Salkić za Klix.ba. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније