Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina Business ]

29. 07. 2014. 16:21   >>  16:21

DO 2020.

Boksit i Alumina potpisali kupoprodajni ugovor

Komanije Boksit iz Milića i Alumina iz Zvornika potpisale su ugovor o kupoprodaji rude boksita za period od naredne do 2020. godine.

Ugovor je, prema sadašnjim cijenama, vrijedan oko 200 miliona konvertibilnih maraka (KM) ili oko 100 miliona eura.

Ugovor su potpisali predsjednik Boksita, Rajko Dukić i predsjednik Upravnog odbora Alumine, Mile Matić.

U saopštenju Boksita se navodi da se tim ugovorom obezbjeđuje dugoročna poslovna stabilnost ugovornih strana.

„Kompanija Boksit obezbjeđenjem tržišta stiče dugoročnu stabilnost i sigurnost u nova ulaganja u rudarsku proizvodnju, odnosno otvaranje rudnih ležišta, a Alumina na siguran i kvalitetan način obezbijeđuje osnovnu sirovinu za svoje potrebe“, navodi se u saopštenju.

S obzirom na to da je riječ o dugoročnom ugovoru, predviđeno je da on može biti raskinut samo u slučaju uticaja „više sile“ ili sporazumno.

Zvornička kompanija izgrađena je 1978. godine, a tehnologija prerade boksita i proizvodnja glinice bazirana je na korišćenju rude boksita iz Milića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније