Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 07. 2014. 17:51 >> 17:51
3

46,4 MILIJARDE

Bruto ino dug Hrvatske 108% BDP

Na kraju prvog tromjesečja ove godine bruto inostrani dug Hrvatske dostigao je 46,4 milijarde eura ili 108,1 odsto bruto domaćeg proizvoda, dosad najveći nivo, što je posljedica rasta obaveza, ali i pada BDP-a.

Podaci Hrvatske narodne banke pokazuju da je bruto inostrani dug u martu porastao već peti mjesec zaredom na godišnjem nivou, nakon što je 17 mjeseci uzastopno, od juna 2012. do oktobra 2013. godine, bilježio pad vrijednosti na godišnjem nivou, navode analitičari Raiffeisenbank Austria u osvrtu na podatke HNB-a.

U martu je bruto inostrani dug dostigao 46,4 milijarde eura, što je za 3,3 odsto više nego u istom lanjskom mjesecu. Kako je u tom periodu ekonomija pala, udio bruto inostranog duga u BDP-u dostigao je rekordnih 108,1 odsto.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније