Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 07. 2014. 08:08 >> 08:21
2

CRVENO UPOZORENJE

Nevrijeme prijeti Hrvatskoj, BiH i Srbiji

Hrvatski meteorolozi objavili su crveno upozorenje, odnosno da će vrijeme u srijedu biti izuzetno opasno. Poslijepodne nevrijeme i u Bosni I Hercegovini i Srbiji.

U Hrvatskoj se očekuju jaki pljuskovi s grmljavinom, obilna kiša, grad, snažan vjetar, pa čak i mogućnost pojave pijavica.

 

 

Crveni alarm znači da se očekuje izuzetno opasno vrijeme, velika šteta i nezgode na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život, pojašnjavaju hrvatski meteorolozi. Nepogode se očekuju ujutru najprije na području Istre i sjevernog Jadrana.

Kasnije poslijepodne i uveče nevrijeme će zahvatiti i Srbiju, kaže za B92 meteorolog Đorđe Đurić.

"Na nivou cijele Srbije u toku večeri i noći očekuju se obilnije padavine pljuskovitog karaktera, a lokalno će biti i grmljevinskih nepogoda poput onih koji su se dešavali prethodnih dana. Znači, to su nepogode na malom prostoru, ali mogu biti vrlo jake i donijeti obilnije pljuskove, lokalne pojave grada i olujnog vjetra", navodi on.

"U kratkom vremenskom intervalu postoji mogućnost da padne i preko 20, pa i 30 milimetara kiše po metru kvadratnom, što bi lokalno dovelo do kratkotrajnih poplava ili bujica na manjim bujičnim tokovima", objašnjava Đurić.

Bosanskohercegovački meteorolozi objavili su narandžasto upozorenje za srijedu od 13.00 do 20.00 sati. Upozoravaju na izraženije grmljavinske pljuskove, a grad je moguć u centralnim, istočnim i sjevernim područjima zemlje.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније