Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

31. 07. 2014. 12:34 >> 12:33
10

PODRŽAVA IDEJU

Dodik za hrvatski entitet u BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će RS podržati Hrvate da imaju svoj entitet u BiH i da RS ne dotiče to da li će u BiH "biti neki treći ili peti entitet".

"U političkom dogovoru koji imam sa predstavnicima političkog života hrvatskog naroda jasno je da, u kombinaciji entiteta za Hrvate, niko ne dodiruje RS i nama ništa drugo nije važno", rekao je Dodik, komentarišući izvještaj Međunarodne krizne grupe, u kojoj se kao jedna od opcija za rješenje krize u BiH pominje potreba stvaranja trećeg, odnosno hrvatskog entiteta.

Predsjednik Republike Srpske je za RTRS kazao i da stav iz tog izvještaja, da Bosna i Hercegovina klizi ka raspadu, predstavlja možda najbolju ocjenu za BiH. 

On je podsjetio da RS ima jasan stav - da Bosna i Hercegovina mora da se vrati na Dejtonsku izvornu strukturu ili je neodrživa. 

"To znači da BiH u godinama koje dolaze mora da se vrati na to da ima jednog predsjedavajućeg Savjeta ministara i dva ministra, a da je sve ostalo višak i nametnuto. Priča o BiH kao nekoj navodnoj federaciji, koja se pominje u ovom izvještaju, zakašnjela je ideja. BiH može samo da bude unija nezavisnih država na ovom prostoru, a možda još nismo zakasnili za neku priču o konfederaciji", kazao je predsjednik RS. 


Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније