Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

31. 07. 2014. 17:25 >> 17:32
10

"ČEKAJTE POZIV"

Zukorlić: Bošnjaci da životima brane vakuf

Sandžački muftija Muamer Zukorlić izjavio je gostujući na novopazarskoj televiziji “Sandžak” da su Bošnjaci dužni da svojim glavama i životima brane vakufsku imovinu Islamske zajednice u Srbiji, prenosi Blic.

Muftija Muamer Zukorlić kaže da je izgradnja, obnova i odbrana vakufa (zadužbina) obaveza svakog muslimana i oko toga nema kompromisa.

"Ja, kao muftija, vi kao muslimani dužni ste da životom branite vakuf. Budite spremni kada vas pozovemo, da dođete i branite vakuf, jer je on stub opstanka Bošnjaka. Bez vakufa Bošnjaci Sandžaka će nestati fizički, biološki i kulturološki", kazao je Zukorlić.

Sandžački muftija je optužio državne organe da ne poštuju Zakon o vraćanju imovine crkvama i vjerskim zajednicama.

"Ne vraćanje vakufske imovine pokazuje sistematski odnos države prema IZ u Srbiji. Premijer Srbije Aleksandar Vučić nam je slao pozitivne poruke i poručio da se malo strpimo. Vrijeme će pokazati šta on misli o Bošnjacima i da li će nastaviti politiku Miloševića, Koštunice i Tadića ili će je promijeniti, kao što je najavio. U svakom slučaju, mi ćemo se adekvatno postaviti",kaže Zukorlić.

Problem vakufske imovine u Novom Pazaru aktuelizovan je početkom jula kada su pristalice IZ u Srbiji zauzele market u naselju Musala, vlasništvo privatizovanog preduzeća Uniprom.

Pristalice ove IZ od ranije “drže” zgradu Fakulteta za islamske studije u centru grada (vlasništvo Uniproma) i staru Novopazarsku banju, koja pripada AD Lipa.

Predstavnici tih preduzeća, prije desetak dana, zatražili su od direktora policije Milorada Veljovića da policija asistira sudskim izvršiocima prilikom izvršenja pravosudnih rješenja o iseljenju tih objekata, ili će oni u suprotnom, “na silu morati da odgovore silom”.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније