Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 08. 2014. 08:40   >>  08:40

VRATILA BI SE U HAG

Del Ponteova bi u togu zbog OVK

Bivša tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte kaže da bi se vratila u Hag da zastupa optužnicu protiv čelnika OVK.

Na pitanje da li bi ponovo obukla togu i zastupala optužnicu protiv čelnika OVK u sudnici, Del Ponteova je za Novosti odgovorila potvrdno.

"Pogotovu sada kada sam u Komisiji UN za Siriju. Uvijek sam smatrala da je žrtvama potrebna pravda", dodala je ona.

Govoreći o izvještaju glavnog tužioca za istragu o trgovini ljudskim organima Klinta Vilijamsona, Del Ponteova je rekla da će tužilac imati težak zadatak da dokaže trgovinu organima otetih Srba, Roma i nelojalnih Albanaca na KiM, a da je glavna prepreka za to što tijela još nisu pronađena. 

Povodom spekulacija da će na optužnici biti i Hašim Tači, ona je reka da ne zna da li je istragom utvrđeno ko je odgovoran, ali da misli da su istražitelji identifikovali osumnjičene. 

"Ako je završeno prikupljanje dokaza, biće to zločini protiv čovječnosti", navela je Del Ponteova. 

Ona je izrazila nadu da će sljedeće godine biti formiran tribunal za KiM, što će, kako je istakla, zavisiti od političke volje na Kosovu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније