Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 08. 2014. 12:02   >>  12:02 1

ZBOG NEVREMENA

Srbija: Vanredna situacija u pet opština

Zbog jakih padavina u Srbiji, koje su tokom prethodna dva dana pričinile materijalnu štetu i poplavile veliki broj stambenih objekata, uvedena je vanredna situacija u Požarevcu, Medveđi, Topoli, Sokobanji i Boljevcu.

Po nalogu MUP-a Srbije uvedena je pripravnost u loklanim štabovima za vanredne situacije i podizanja spremnosti svih subjekata koji učestvuju u sprovođenju operativnih i preventivnih mera odbrane od poplava u sklopu jedinstvenog sistema zaštite i spasavanja.

MUP Srbije je saopštio da su na aktivnostima zaštite i spasavanja, kao i ublažavanju i otklanjanju posljedica od vremenskih nepogoda, vatrogasci-spasioci Sektora za vanredne situacije intervenisali 190 puta.

“Bili su angažovani na aktivnostima evakuacije i spašavanja ugroženih građana, ali i crpljenju vode i uklanjanju polomljenog drveća. Evakuisano je 24 lica i 6 lica spaseno”, saopštio je MUP Srbije.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP Republike Srbije, su u punoj pripravnosti i konstantno se vrši nadgledanje terena.

U akcijama zaštite i spasavanja bilo je angažovano 478 vatrogasaca spasilaca, sa 202 vozila i 145 pumpi za ispumpavanje vode.

Protivgradna zaštita je u punoj pripravnosti i od početka sezone imala je 43 dana sa dejstvom. Do sada je utrošeno ukupno 6.140 protivgradnih raketa. Samo tokom prethodna dva dana ispaljeno je preko 200.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije pljuskovi sa grmljavinom se očekuju tokom cijelog dana, dok se obilnije padavine očekuju na jugu, jugoistoku i istoku Srbije.

U hidrološkom upozorenju navedeno je da će vodostaji na manjim vodotokovima biti u većem porastu do 3. augusta i kretaće se oko i nešto iznad granica za preduzimanje mjera redovne odbrane od poplava. Na bujičnim vodotocima loklanih slivova moguća su i lokalna izlivanja, navedeno je u upozorenju.

Zbog jakih padavina koje su tokom prethodna dva dana zadesile Srbiju nekim gradovima došlo je do plavljenja objekata. U Vršcu gdje je bila najteža situacija palo više od 200 litara kiše po metru kvadratnom.

(AA)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније