Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 08. 2014. 19:10   >>  19:10 1

BEZ INCIDENATA

Skoplje: Novi protest Albanaca

U Skoplju je danas održan još jedan protest Albanaca nezadovoljnih presudom na doživotnu kaznu zatvora za šetoricu njihovih sunarodnika zbog ubistva petorice Makedonaca uoči Uskrsa 2012., kolokvijalno nazvanim slučaj Monstrum.

Policija je demonstrante zaustavila na putu do vlade, ali incidenata nije bilo. Učesnici protesta su nosili transparente sa natpisima "Pravda za sve", "Marš slobode", "Nismo teroristi", "Stop zavjeri protiv OVK".

Bedri Ajdari iz Organizacionog savjeta koji okuplja građane rekao je da je protest regularno najavljen policiji koja im ipak ne dozvoljava da dođu pred vladu.

On je rekao da oni samo žele da vladi ispostave nove zahtjeve, a pošto im to nije bilo omogućeno Ajdari je pozvao demonstrante da se raziđu.

 

(Blic)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније