Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 03. 2013. 15:44 >> 15:34
4

NAKON INCIDENTA

Josipović:Odlučno ne podstrekačima mržnje

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas da treba reći "ne" svima koji podstiču na nacionalnu mržnju.

 

 

"Ima nekih koji bi provocirali međunacionalne sukobe pa i fizičko nasilje. Treba im jasno reći 'ne' i očuvati naša ustavna načela", rekao je Josipović  novinarima u Zagrebu povodom verbalnih uvreda posljednjih dana na račun Srba, ali i fizičkog napada u Kistanju na učenike pravoslavne bogoslovije manastira Krka.

On je poručio da "svi građani Hrvatske imaju svoj dom u Hrvatskoj".

Josipović je pozvao političare, javne radnike u medijima, sportu i drugim područjima da shvate da su bezbjednost, stabilnost, mir, demokratija, slobode i ljudska prava temelji hrvatske države.

 

Nakon jučerašnjeg napada na putu od Kistanja prema manastiru Krka, sedmorice kistanjskih mladića na osmoricu učenika pravoslavne bogoslovije,policija danas obezbjeđuje bogosloviju u manastiru Krka.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније