Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 08. 2014. 22:16 >> 22:16

U HRVATSKOJ

Zbog ebole 18 osoba pod nadzorom

U Hrvatskoj je 18 osoba, koje su doputovale iz Afrike, stavljeno pod pojačani zdravstveni nadzor zbog prevencije ebole, saopštili su zvaničnici Ministarstva zdravlja.

Nijedna od tih osoba nema simptome bolesti, izjavio je Hini portparol ministarstva Josip Jagić, ne precizirajući o kakvom obliku zdravstvenog nadzora je riječ.

 

Kako je najavio, Ministarstvo zdravlja bi u vezi sa tim trebalo sjutra da objavi saopštenje.

Hrvatsko ministarstvo je prošle sedmice objavilo da je rizik od zaraze virusom ebole izuzetno nizak i da u zemlji nije zabilježn nijedan slučaj zaraze.

Pojačani nadzor sprovodi se u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i Evropske komisije još od polovine aprila zbog izbijanja ebole u Sijera Leoneu, Liberiji, Maliju, Gvineji i Nigeriji, navela je Hina.

Zakon o zaštiti građana od zaraznih bolesti propisuje zdravstveni nadzor nad osobama koje u Hrvatsku dolaze iz država u kojima postoji virusna hemoragijska groznica u trajanju od 21 dana.

SZO je u petak saopštila da se broj mrtvih od ebole popeo na 1.145. U Gvineji je ukupno umrlo 380 ljudi, u Liberiji 413, 348 u Sijera Leoneu i četiri u Nigeriji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније