Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 08. 2014. 12:57 >> 12:58

PRVA POBJEDA

Srbija obilježava vijek od Cerske bitke

Srbija danas obilježava 100 godina od Cerske bitke. "Ovdje je Srbija našla svoj ponos i stekla svoje ime, na mjestu gde smo i mi nastali, braneći sebe, svoju slobodu i svoju zemlju", poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se prisutnima, prenosi RTS.

Vučić je rekao da je na Ceru, tamo gdje je srpska vojska ostvarila prvu pobjedu u Prvom svjetskom ratu, srpski narod postao slobodna i poštovanja vrijedna nacija.

"Ovdje je Srbija našla svoj ponos i stekla svoje ime, na mjestu gdje smo i mi nastali, braneći sebe, svoju slobodu, braneći svoju zemlju", poručio je premijer.

Prema njegovim riječima, tada su u Srbiju vjerovali svi koji su vjerovali u slobodu. Za takvu Srbiju su se, ističe, borili i Česi i Slovaci, i mnogi drugi. Iz te vjere i požrtvovanosti, ističe premijer Srbije, nastala je država u kojoj savremeno pokoljenje ima obavezu da gradi ono što je nastalo na žrtvi predaka.

"Iz tog sna imamo dužnost da na isti način radimo za Srbiju, dužnost da sa istom vjerom sa kojom su oni ginuli za Srbiju, mi za Srbiju živimo, dužnost da ne dozvolimo da na ovom tlu nikne bilo kakva tvorevina osim naše lijepe Srbije", poručio je Vučić.

Premijer Srbije je naglasio da je vrijeme da od zemlje za koju je vredjelo umrijeti napravi zemlja za koju vrijedi živjeti.

"Ime za koje se ginulo, za koje smo pobijedili mora ponovo da postane naš cilj, san i zavjet. Zato moramo da obećamo precima da ćemo ostvariti njihov san i da nam neće biti teško da živimo i radimo za našu Srbiju, da je podignemo i izgradimo, i vratimo je tamo gdje joj je mjesto", rekao je Vučić.  

"To je naš glavni posao i hajde da ga uradimo. Sto godina je prošlo i sad je pravo vrijeme. Ubijeđen da možemo, nemam šta drugo da vam kažem osim dvije riječi i tražim da je ponavljate sa istom vjerom koju su imali oni nad čijim kostima danas stojimo - Živjela Srbija", kazao je premijer Srbije.

Istakao je da je vrijeme da se Srbiji ponovo da "bar dio onoga što su joj dali oni koji su dali sve". d

"Vrijeme je da prestanemo da kukamo i da se žalimo, da se potrudimo za našu Srbiju. Vrijeme je za našu žrtvu i naš napor", poručio je Vučić. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније