Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 08. 2014. 16:15   >>  16:16 8

MERDARE - INCIDENT

Ranjeni žandarm preminuo na VMA

Pripadnik Žandarmerije Stevan Sinđelić preminuo je jutros na VMA nakon što je hicem pogođen u glavu tokom okršaja u blizini prelaza Merdare na sjeveru Kosova.

MUP je saopštio da je na Žandarmeriju rano jutros kod sela Orlovac pucalo više osoba albanske nacionalnosti, od kojih je jedna ubijena u razmeni vatre.

U taj dio Kopnene zone biće poslate snažne policijske snage, sa zadatkom da zaštite živote pripadnika policije, lokalnog stanovništva i vitalne interese naše zemlje, naredio je ministar policije Nebojša Stefanović.

Ministar je, kako se navodi u saopštenju policije, ocijenio da je žandarm Stevan Sinđelić ubijen u terorističkom napadu. 

"Republika Srbija neće tolerisati terorističke napade na svojoj teritoriji i policija će najoštrije odgovoriti na svaki napad. Zahtijevaćemo da se počinioci terorističkog akta pronađu i najoštrije kazne", naveo je Stefanović. 

Ministar je izrazio saučešće porodici Stevana Sinđelića. 

Žandarmi, među kojima je bio i Sinđelić, obezbjeđivali su mjesto uviđaja poslije jučerašnjeg incidenta i sukoba sa šumokradicama, kada su oko tri časa jutros nepoznate osobe na njih otvorile vatru. 

Vjeruje se da su u pitanju šumokradice koje su se vratile na mjesto na kome je i juče bilo razmjene vatre, u kojoj je jedan Albanac bio ranjen u nogu. 

"Za oružani napad na pripadnike Žandarmerije sumnjiče se osobe koje su juče bespravno sjekle šumu, a koje su se jutros vratile na isto mjesto kako bi uzele oružje, tehniku i predmete koje su za sobom ostavile nakon jučerašnjeg incidenta", navodi MUP. 

Pripadnik Žandarmerije Steva Sinđelić prebačen je policijskim helikopterom na VMA u Beogradu, ali ljekari nijesu uspjeli da mu spasu život. 

Nov incident na području Kuršumlije dogodio se za manje od 24 sata. Juče je prilikom obilaska terena patrola policije iz Kuršumlije zatekla više osoba albanske nacionalnosti koje su sjekle šumu u rejonu sela Orlovac. 

Podsjetimo, takođe u regionu Kuršumlije, policija je juče po podne pronašla šumokradice s Kosova i Metohije. Grupa žitelja KiM albanske nacionalnosti uhvaćena je u blizini Kuršumlije u krađi šume, a u razmjeni vatre s policijom ranjen je jedan od šumokradica. 

MUP je sinoć saopštio da je u razmjeni vatre policije i većeg broja osoba albanske nacionalnosti koje su zatečene da sjeku šumu u rejonu sela Orlovac u opštini Kuršumlija povrijeđen jedan Albanac. 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najoštrije je osudio oružani napad na policajce, kao i uništavanje imovine Republike Srbije, navedeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније