Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 09. 2014. 18:55 >> 18:54

SAOPŠTIO MUP SRBIJE

Marko Milićev uhapšen u Kini

Marko Milićev, koji je osumnjičen za ubistvo Luke Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu, uhapšen je u Kini, saopštio je ministar policije Nebojša Stefanović.

On se nalazi u pritvoru, saznaje "B92".

Milićev je osumnjičen da je 25. jula vozio "mini kantrimen" i udario Luku Jovanovića. To je 18. avgusta na vanrednoj konferenciji za novinare saopštio ministar policije Nebojša Stefanović.Kako je naveo, Milićev je odranije bio poznat policiji, a bio je i u zatvoru zbog pojedinih krivičnih dela.

"Već su počeli razgovori o ekstradiciji iako nemamo ugovor o ekstradiciji sa Kinom", rekao je Stefanovi.

Milićev je u tom trenutku bio u bekstvu u Turskoj, naveo je tada ministar Stefanović. Narednog dana za njim je raspisana crvena Interpolova poternica. 

Marko Milićev je bio u bjekstvu, pošto je napustio Srbiju 10. avgusta letom za Istanbul u 12.25 sati sa svojim pasošem. Potjernica je bila raspisana na dva imena Marko Milićev i Marko Marković, pošto se sumnja da koristi i stari pasoš na prezime Marković, čiji je nestanak prijavio prošlog septembra, a potom promijenio prezime. 

Pretpostavlja se da je odatle pobjegao za Kinu. 

Osumnjičeni Milićev tereti se za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanja pomoći povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći. 

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović s prijateljima vraćao iz grada kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da automobil poguraju u zaustavnu traku, na njih je naletio "mini kantrimen". 

Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније