Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 03. 2013. 09:05 >> 10:05

REAKCIJA

Živković: Milošević imao motiv za ubistvo Đinđića

Komentarišući izjavu premijera Crne Gore Mila Đukanovića da je Koštunica dao ,,politički kišobran" za ubistvo Đinđića, osnivač Nove stranke u Srbiji Zoran Živković rekao je da je ona izrečena u predizbornoj kampanji, bez konkretnih dokaza i da on nije saglasan sa tim.

 

Živković je, kako piše Blic, izjavio da vjeruje da su Slobodan Milošević, njegova porodica i ljudi oko njih imali znatno jače motive, načine i sredstva da organizuju ubistvo Zorana Đinđića od Vojislava Koštunice.

 ,,To nije prvi put da se Koštunica povezuje sa time, ja ga ne branim, ali nakon svih saznanja u posljednjih 10 godina, mislim da je 'klan Milošević' imao znatno više motiva i mogućnosti da organizuje ubistvo Zorana Đinđiića nego Koštunica. Zato smatram da bi istraga trebalo da ide i na tu stranu", rekao je Živković, koji je bio premijer Srbije od ubistva Đinđića, 12. marta 2003. godine do izbora Koštuničine Vlade početkom 2004. godine.  

Živković je dodao i da mu nije jasno zasto Koštunica još nije saslušan o ubistvu Đinđića, jer za to ima razloga i da bi izjave trebalo uzeti od svakog za koga postoji sumnja da je iole umiješan u atentat na premijera Srbije.  

Živković je istakao i da istraga o ubistvu Đinđića nakon 2004. godine stoji i da su za to odgovorne sve vlasti u Srbiji koje nisu pokazale dovoljno želje da se taj zločin razjasni do kraja.  

,,Ja ne znam ko je tužilac, istražni sudija ili operativna grupa u MUP koja se bavi ubistvom Đinđića. Ne možete reći da je istraga aktivna ako se time niko ne bavi. To su omogućile osobe koje ne bi postojale na političkoj sceni da je Đinđić živ. Ne kažem da su oni krivi za njegovu smrt, ali su oni korisnici njegove smrti", rekao je Živković.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније