Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 03. 2013. 10:35 >> 10:24
1

RAT MEDIJA I VLADE

HRT opomenuta zbog nacionalističkih izjava

Savjet za elektronske medije opomenuo je juče HRT zbog nacionalističnog nastupa poslanice Ruže Tomašić protiv srpske manjine u „Dnevniku 3“ te televizije.

 

Poslije smjene troje novinara Hrvatske radio-televizije, koja se tumači kao posljedica pritiska premijera Zorana Milanovića, hrvatski mediji pišu o otvorenom ratu javnog servisa i hrvatske Vlade.

Novinari „Dnevnika 3“ Katja Kušec, Ružica Renić i Denis Latin smijenjeni su zbog gostovanja Tomašićeve, predsjednice Hrvatske stranke prava „Dr Ante Starčević“, koja je u nedjeljnoj emisiji rekla da je „Hrvatska za Hrvate, a ostali kojima se ne sviđa mogu da idu“.

Predsjednika SDSS Vojislava Stanimirovića nazvala je četnikom.

Njen nastup oštro je kritikovao premijer Milanović, okarakterisavši ga kao šovinistički ispad i govor mržnje.

Rukovodstvo javnog servisa je istup Milanovića ocijenilo kao nedopustiv pritisak na nezavisnost medija, iako je istaklo da ne bježi od vlastitih grešaka.

Javni servis se ovom reakcijom pridružio mnogobrojnim političarima koji su napad premijera Milanovića na medije takođe ocijenili negativno.

Oglasila se i predstavnica OEBS-a u Hrvatskoj Dunja Mijatović zabrinutošću „zbog okolnosti pod kojima su novinari smijenjeni sa svojih funkcija u HRT“.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније