Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 03. 2013. 15:08 >> 14:58

PROŠIRENJE

EU mora usvojiti rebalans budžeta zbog Hrvatske

Evropska komisija morala je da predloži ,,rebalans" budžeta i to zbog ulaska Hrvatske, prenosi Index.hr. Objavljeni su tačni podaci o obavezama i plaćanjima, koje još moraju da usvoje Evropski savjet i Parlament.

 

Predloženo povećanje budžeta EU iznosi 655,1 miliona eura u obvezama i 374 miliona eura u plaćanjima. Ti iznosi proizlaze iz odredbi ugovora o pristupanju potpisanog između EU i Hrvatske.

,,Kada Hrvatska uđe u EU, hrvatske regije i gradovi, mala i srednja preduzeća, nevladin sektor, naučnici i drugi, imaće mogućnost da koriste sredstva EU jednako kao i ostale države članice. Tim se izmjenama budžeta samo sprovode finansijski aspekti jednoglasne odluke država članica EU o pristupu Hrvatske Uniji kao njene 28. članice", izjavio povjerenik EU za finansijsko planiranje i budžet Janus Levandovski.

Doprinos Hrvatske budžetu EU za 2013. godinu iznosi 211,9 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније