Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 03. 2013. 15:45 >> 15:39

SRBIJA – KOSOVO

Vučić: Prijedlog za Kosovo nije prihvatljiv

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je na sjednici Vlade da prijedlog o Kosovu nije prihvatljiv za Srbiju i da niko u dijalogu, osim Beograda, nije pokazao spremnost na kompromis.

"Vi, svi članovi Vlade, znate da jesmo i koliko jesmo, posvećeni dobijanju datuma i EU integracijama. Pročitaću vam dio prijedloga koji smo dobili i jedino što mogu da vam kažem je da, na žalost, niko osim nas nije pokazao spremnost da napravi bilo kakav ustupak ili kompromis, što nama nije pružilo apsolutno nikakvu šansu da ponuđeno i prihvatimo", rekao je Vučić, a prenosi Blic.

Prvi potpredsjednik Vlade kazao je da Srbija ne odustaje od evropskog puta.

"Nadam se da ćemo moći da postignemo dogovor sa Prištinom, ali pred naš narod ne možemo da izađemo praznih ruku. Uostalom, niko od nas se u politici nije rodio, a ja lično, u njoj svakako neću ni umrijeti. Ne moram ovim poslom ni da se bavim, ali želim da znate da nam nisu dali nijedan posto šanse da papir prihvatimo", naveo je Vučić.

On je danas predsjedavao sjednicom Vlade, pošto je premijer Ivica Dačić na putu za Njujork gdje treba da se pojavi na sednici Savjeta bezbjednosti posvećenoj Kosovu.

U Briselu je juče održana sedma runda razgovora premijera Srbije i Kosova. Nakon susreta obje strane su navele da još nema dogovora, ali su izrazile nadu da će on biti postignut u aprilu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније