Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

16. 09. 2014. 08:51 >> 08:50

EVAKUACIJA U TOKU

I dalje kritično u Kladovu

Jedna osoba je stradala u poplavama koje su zbog velikih kiša zahvatile Kladovo. Noćas počela evakuacija stanovnika iz sela Grabovica.

 

Kako prenosi B92, prema podacima MUP-a Srbije do sada je evakuisano 370 ljudi. Brodovi su noćas Dunavom prišli selu Grabovica gdje je počela evakuacija stanovnika, a kako RTS javlja evakuacija i dalje traje. Selo Grabovica je potpuno odsječeno od svijeta jer su klizišta odnijela puteve koji vode do tog mjesta.

Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić rekao je za RTS da je situacija u Kladovu i dalje veoma teška.

"Jutros je nešto mirnija situacija u Tekijama. Noćas smo bili veoma zabrinuti za selo Grabovica gdje nisu radile pumpe za vodu, pa se vodostaj povećavao jer ne možemo da probijemo nasip koji ištiti od Dunava kako bi ta voda otekla. Sada smo to rešili, nabavili smo 21 pumpu i očekujemo da će se nivo vode u ovom selu polako spuštat", rekao je Marić.

On je naveo da se opština Kladovo dobro organizovala i da su ljudi uspješno evakuisani brodovima.

Marić kaže i da nije moguće predvidjeti da će se ovako nešto dogoditi.

Kako javlja Regionalna TV Bor, život je izgubila starija žena iz sela Podvrška. Ona je nastradala u Tekiji, u kojoj je najteža situacija.

U naselju Tekija je ugroženo gotovo 1.000 domaćinstava.

"Ovo je izuzetno teška situacija, nemoguće je zamisliti koliko, ovo se događa jednom u sto godina. Polovina naselja Tekije je nestala, ljude ćemo morati brodovima da izvlačimo pošto helikopteri ne mogu da polete, a putem ne smijemo da krenemo", rekao je predsjednik opštine Kladovo Radovan Arežina za B92.

Na području Kladova i ostalih opština ugroženih padavinama - u Majdanpeku i Negotinu nema žrtava i ugroženih, a zbog obilnih kiša proglašena je vanredna situacija.

Nedaleko od HE "Đerdap" pokrenulo se klizište. Rad Hidroelektrane "Đerdap 1" nije ugrožen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније