Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 03. 2013. 08:45 >> 08:48

SRBIJA

SNS će insistirati da Vučić bude premijer

Potpredsjednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je da će naprednjaci uvijek insistirati da lider te partije Aleksandar Vučić bude premijer i da to nije nikakva novost, ali i dodao da se ne radi o ultimatumu već da se to "kandiduje kao tačka za dijalog".

"Naprednjaci će uvijek insistirati na tome da predsjednik naše stranke Aleksandar Vučić postane premijer. To naše opredeljenje je trajno i ne treba da predstavlja novost ni za koga, jer je to uobičajeno u demokratskoj praksi, prije svega zato što imamo najveći broj poslanika i najveći broj članova Vlade. Da li će se to pitanje otvoriti u razgovorima o rekonstrukciji, sada ne mogu da vam kažem. Uostalom, ne zavisi sve od nas", rekao je Mirović u intervjuu za Danas.

Mirović je rekao da naprednjaci to pitanje kandiduju sada, a nisu prilikom sastavljanja Vlade, zbog kontinuiranog rasta Vučićevog i rejtinga stranke.

"Ali, mi ne gradimo odnose s koalicionim partnerima na bazi ultimatuma i naloga. Nešto što se kandiduje kao tačka za dijalog ne može pokvariti odnose u koaliciji", rekao je on.

Govoreći o sjednici Glavnog odbora SNS krajem marta, Mirović je rekao da će eventualna rekonstrukcija Vlade ili novi izbori biti teme tog sastanka.

"Moguće su tri opcije - pun kontinuitet Vlade s nekim manjim promjenama u sastavu, ozbiljnija rekonstrukcija s promjenom većeg broja ministara i iz drugih stranaka koalicije, ali i prevremeni parlamentarni izbori. Sve tri mogućnosti su teoretski i praktično moguće i sprovodive u ovoj godini", rekao je on.

Mirović je, međutim rekao da je još rano da se procijeni za koju će se opciju stranka opredijeliti. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније