Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

16. 09. 2014. 16:58 >> 16:57

NABUJALA SAVA

Evakuisan dio muzeja u Jasenovcu

Vodeni talas Save prošao je Sisak bez većih posljedica, a mjere odbrane od poplave su dale rezultate. Županja je spremna za vodeni talas Save koji će kroz Slavonski Brod proći u noći između petka i subote. Iz Hrvatskih voda poručuju kako nema opasnosti od ponavljanja majskih poplava na mjestima uz Savu kao što su Gunja i Rajevo Selo.

Zbog nabujale Save evakuisan je dio muzeja u Jasenovcu kako bi se od oštećenja sačuvala muzejska zbirka.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, koji je jutros ponovno obišao poplavljena mjesta, poručio je kako će Hrvatska morati pristupiti opsežnijoj izgradnji infrastrukture za obranu od poplava suradnjom na više različitih razina, a za financiranje ovako velikih projekata bit će, osim državnih, potrebni i raspoloživi EU fondovi.

Vrhunac Kupe prošao je Letovanić, na redu je Žažina, a zatim i Sisak koji je udarni talas Save uspješno sanirao. Povišen je vodostaj Korane kao i slapova u Nacionalnom parku Plitvička jezera odakle Korana izvire.

Drava u Osijeku još nije bitno izmijenila vodostaj, ali nadležne službe su u pripravnosti i vrše nadzor za moguću intervenciju jer se za vikend u tom gradu očekuje porast Drave, kao i Dunava.

U Varaždinskoj županiji probleme je izavala rijeka Plitvica, pritok Drave, koja se prelila na ceste i zbog koje se u okolnim naseljima grade nasipi.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније