Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

16. 09. 2014. 20:44 >> 20:43
3

MEĐUGORJE-BIJAČA

BiH kreće s Jadransko-jonskim autoputem

Vatrometom i presijecanjem vrpce, večeras je svečano otvoren moderni autoput, dionica koridora 5C od Međugorja do Graničnog prelaza Bijača.

Predsjedavajući Savjet ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda, govoreći o značaju večeras otvorene dionice autoputa, kazao je da on misli da dionica ima malo širu poruku.

Prema njegovim riječima, on živi u nadi da je ova dionica početak Jadransko-jonske autoceste i da će se završiti Koridor 5C te da će BiH postati prometno čvorište.

Riječ je o ključnom infrastrukturnom preduslovu za puno ostvarenje privrede, a posebno turističkog potencijala južne Hercegovine.

Ovih deset kilometara južnog dijela Koridora 5C je preko Republike Hrvatske spojeno s evropskom mrežom puteva što će imati višestruki značaj za građane Bosne i Hercegovine.

Autoput od Međugorja do Bijače spaja se s hrvatskim autoputem Dalmatinom, što praktično znači da je Međugorje za sada jedini grad u BiH koji je povezan na međunarodnu mrežu autoputeva.

Radovi na ovoj dionici započeli su u junu 2012., a trasa se finansirala kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od 62 miliona eura.

Radove su izvodili češki JV OHL ŽS i bh. kompanija Niskogradnja iz Laktaša.

Na ovoj dionici nalaze se dva mosta Studenčica i Trebižat, vijadukt Pavlovići i tunel Bijela Vlaka.

(AA)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније