Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 03. 2013. 11:09 >> 11:09

SRBIJA

Hapšenja zbog malverzacija u RBV

Tri bivša čelnika Razvojne banke Vojvodine privedena su zbog sumnje da su oštetili tu banku za više od 20 miliona eura, potvrdio je direktor policije Srbije Milorad Veljović.

Oni se sumnjiče da su odobravali kredite mimo zakona i važećih procedura te banke, rekao je Veljović za B92.

U pitanju su nekadašnji predsjednici Izvršnog odbora, Srđan Petrović i Biljana Jovanović, i bivši direktor Sektora za poslovanje sa privredom Slobodan Bajin.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i vlasnik deset preduzeća za transport i održavanje puteva Dušan Borovica, koji je od ranije u pritvoru.

Privedeni čelnici RBV se sumnjiče da su Borovicinim preduzećima odobrili nekoliko desetina kredita u ukupnom iznosu od 25 miliona eura bez adekvatnih bankarskih garancija.

Akciju privođenja sproveli su pripadnici Radne grupe Uprave kriminalističke policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније