Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 09. 2014. 12:37 >> 12:35
9

OSLOBOĐENJE BEOGRADA

"Na Paradi svi oslobodioci"

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je danas da su pripreme za vojnu paradu, povodom obilježavanja 70 godina od oslobađanja Beograda, uveliko u toku i da će njoj prisustvovati svi oni koji su sa srpskim borcima oslobađali glavni grad od okupatora u oba rata, javlja Blic.

"Te pripreme su počele mnogo ranije, ali su mediji tek sada dobili tu informaciju. Sva izviđanja su urađena, urađen je i plan. Radi se u saradnji sa Gradom Beogradom, kako je bilo i predviđeno", rekao je Gašić odgovarajući na pitanja novinara.

On je podsjetio da Beograd od 1985. nije imao tako veliku paradu kakva je planirana da bude održana u oktobru.

"Vojska Srbije spremna je, i željna, da pokaže šta je u prethodnom periodu učinila na svojoj modernizaciji i u svojoj organizaciji, prihvatanjem određenih standarda od 2006.", rekao je Gašić.

Na pitanje da li će biti pozvani i gosti iz nekadašnjih jugoslovenskih republika, ministar odbrane je odgovorio da će paradi prisustvovati svi koji su oslobađali srpsku prijestonicu.

"Sve zastave pod kojima je Grad Beograd oslobođen i u Prvom i Drugom svjetskom ratu biće prisutne. Pozvaćemo sve naše prijatelje koji su zajedno sa našim borcima, sa vojskom tadašnje Srbije i Jugoslavije, oslobađale Beograd", poručio je Gašić.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније