Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 03. 2013. 17:03 >> 17:12
2

IZAZIVANJE MRŽNJE

Potraga za osobama koje su zapalile zastavu Hrvatske

Pripadnici policije u Banjaluci preduzimaju mjere i radnje na identifikovanju i pronalasku osoba koje su zapalile zastavu Republike Hrvatske, za vrijeme javnog skupa organiziranog povodom fudbalske utakmice Srbija - Hrvatska, čiji je direktni prijenos išao putem videobima na banjalučkom Trgu Krajine.

 

Za počiniocem ili više njih se traga, jer postoje osnovi sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, potvrđeno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Za vrijeme tog javnog skupa narušen je i javni red i mir tučom određenog broja navijača.

U saopštenju se dodaje da su policijski službenici preduzeli zakonom propisane radnje na uspostavljanju narušenog javnog reda i mira.

Direktan prijenos fudbalskog meča Hrvatska - Srbija putem video-bima organizovao je list Press Republike Srpske, a cijeli događaj obezbjeđivale su jake snage policije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније