Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 10. 2014. 13:14 >> 13:12
17

PORUKA SRBIJI

Kurti: Pomirićemo se kad priznate Kosovo

"Do pomirenje će doći kada Srbija bude priznala nezavisnost Kosova", izjavio je lider pokreta Samoopredjeljenje Albin Kurti nedeljniku NIN i dodao da je na Kosovu potreban otvoreni, demokratski i društveni dijalog sa Srbima u kome će čovjek i građanin biti u centru pažnje, a ne zatvoreni diplomatski dijalog, prenosi Blic.

Kurti smatra da sukob Albanaca i Srba na Kosovu "nije rezultat toga što se nijesmo upoznali, pa nam sada trebaju sastanci i dijalog, kao što neki u Briselu misle, nego posljedica protivrječnih interesa".

"Kada Srbija bude priznala nezavisnost Kosova i bila spremna da se suočava sa svojom zločinačkom prošlošću tada će nastupiti pomirenje. Kosovo nije srce Srbije, koje ona želi ponekad da podijeli, nego istina Srbije, koju ona želi oduvijek da potisne", rekao je on.

Upitan zašto zahtijeva da vodi pregovore, koje ne priznaje i kako vidi Zajednicu srpskih opština nakon tih pregovora, Kurti je rekao da se protivi bezuslovnim razgovorima sa Srbijom o unutrašnjim stvarima Kosova. Kurti je ocijenio da je Zajednica srpskih opština koju su dogovorili premijeri Hašim Tači i Ivica Dačić odraz sklonosti Beograda da na Kosovu forimira jednu Republiku Srpsku i dodao da se, po njegovom mišljenju tako obnavlja projekat velike Srbije.

"U sporazumu o toj zajednici ima nedemokratskih i protivustavnih odredaba, pa i rasističkih direktiva kao što je ona da komandant policije na sjeveru mora da bude Srbin", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније