Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 10. 2014. 14:05 >> 14:10
4

MUP DEMANTUJE

Ruski specijalci tajno došli u RS?

U Republiku Srpsku prije nekoliko dana stiglo je više od 140 ruskih specijalaca koji svoj boravak nijesu prijavili, niti je tačno poznat razlog njihovog dolaska, javlja bosanska Federalna televizija, pozivajući se na više izvora. MUP Republike Srpske demantuje te informacije.

Prema pisanju medija, specijalci su smješteni u tri hotela na području Laktaša, dok je jedan dio njih smješten u Centar za obuku policijskih snaga MUP-a RS-a na Palama.

Prema informacijama FTV-a, Rusi su stigli 28. septembra preko graničnog prijelaza Rača, a MUP RS-a im je sugerisao da se ne prijavljuju Službi za strance BiH. U međuvremenu je Ured za strance je uspio legitimiše te ruske državljane, navodi FTV.

S druge strane, MUP RS je Srni saopštio da je obaviješten da će na području Republike Srpske boraviti određen broj ruskih državljana, uglavnom umjetnika i članova umjetničkih društava iz Ruske Federacije koji učestvuju na manifestaciji povodom obilježavanja 100 godina od Prvog svjetskog rata koju organizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske sa Ruskom Federacijom.

"Za sve dodatne informacije molimo medije da se obrate organizatorima te kulturne manifestacije, a navode `da im je MUP Srpske sugerisao da se ne prijavljuju Službi za poslove za strancima BiH`, smatramo zlonamjernim i nekorektnim", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније