Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 10. 2014. 12:03 >> 12:01
3

SUSRET S PAPSKIM NUNCIJEM

Vatikan pozvao Vučića u posjetu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je, tokom susreta sa papskim nuncijem Orlandom Antoninijem, zahvalio na nesebičnoj pomoći pruženoj tokom poplava, i istakao da cijeni principijelan stav Vatikana o nepriznavanju proglašenja nezavisnosti Kosova. Nadbiskup Antonini prenio je i poziv Vučiću da posjeti Vatikan.

"Premijer Vučić zahvalio je sagovorniku na nesebičnoj pomoći koju su nam pružali tokom poplava i obavijestio ga o ostvarenom napretku u obnovi poplavljenih područja", navodi se u saopštenju.

On je, kako se dodaje, takodje istakao da "cijeni uravnoteženu poziciju Vatikana po svim regionalnim pitanjima i zahvalio je na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova".

 Papski nuncije Antonini je prenio da Karitas i dalje nastavlja da pruža pomoć i istakao da je najvažnije da se ljudi iz ugroženih područja duhovno oporave.

 Teme razgovora Vučića i Antoninija bile su Sporazum o saradnji u oblasti visokog obrazovanja kao i o saradnji izmedju Narodne biblioteke i Vatikana, piše u saopštenju.

 (Blic)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније