Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 10. 2014. 11:00 >> 11:04
6

OD NOVE GODINE

TV B92 mijenja ime u OTV?

Od Nove godine Televizija B92 promijeniće ime u OTV, i preseliće se na novu lokaciju.

 

Izmjenom imena okončaće se i promjena koncepta televizije od informativne ka zabavnoj, započetoj nakon što je 2010. godine ta televizija iz ruke akcionara prešla u ruke inostranog vlasnika, Grka,Stefanosa Papadopulusa.

Blic navodi da je jedan od posljednjih koraka u tom smjeru i praktično skidanje emisije "Utisak nedelje" s programa.

U B92 nijesu željeli ni da potvrde ni da demantuju te informacije. Vršilac dužnosti direktora Vladan Anđelković je kratko naveo da će ukoliko bude mijenjano ime o tome javnost biti obaveštena, a slično je  odgovorio i jedan od osnivača Veran Matić.

Predsjednik Regulatornog tijela za elektronske medije, Goran Karadžić kaže da ne postoji nikakva prepreka da B92 promijeni ime u OTV, navodeći da je ranije Košava preimenovana u Hepi, a Foks u Prvu.

B92 inače već nekoliko mjeseci program emituje iz reportažnih kola jer je u toku preseljenje televizije u kompleks na autoputu gdje se nalazi TV Prva, koja je u vlasništvu firme "Astonko", Grka Stefanosa Papadopulosa.

B92 info koji se emituje preko kabla ime neće mijenjati i nastaviće rad, kao i Radio B92. Podsjetimo, nedavno je pokrenuta i peticija za promjenu imena B92 koju je potpisalo svega 1.500 ljudi.

U međuvremenu, u Srbiji od 30. oktobra počinje sa radom nova televizija pod imenom N1 koja će biti isključivo informativna. Iza ove televizije stoji Amerikanci.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније