Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 10. 2014. 19:31   >>  19:29 2

PUSIĆ ODBACILA TVRDNJE

Nema ozbiljnijih slučajeva od "Bandića"

Šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić odbacila je danas tvrdnje da je otvaranje istrage protiv Milana Bandića skretanje pažnje sa važnijih slučajeva u zemlji.

Pusićeva je istakla da od "slučaja Bandić", ako u njemu ima nečega, ne može biti ozbiljnijih slučajeva.

Na pitanje da li je Hrvatska mala zemlja za veliku korupciju, Pusić je kazala da sama činjenica da se istražuju slučajevi u kojima postoji sumnja na korupciju pokazuju suprotno i da je to zemlja koja ima snage i hrabrosti da se suoči s tim problemom, prenosi Hina.

"Zamka procesa sazrijevanja je kada se u pregovorima o članstvu u Evropskoj uniji neprestano govori da je korupcija najgori neprijatelj i da je treba raščistiti, a kada se počne praktično raščišćavati onda vam često kažu - aha, evo vi imate korupciju", rekla je ministarka.

Kako je dodala, taj najnoviji slučaj je najbolji primjer da se neke stvari moraju raditi zbog sebe, "ne zato da vas drugi hvale, nego da za pet godina ljudi lakše odlučuju i poštenije vode javne poslove".

U istrazi će se, naglasila je, pokazati da li će "slučaj Bandić" završiti na sudu, ali sama istraga USKOK-a pokazuje da u državi postoji volja da se te stvari raščiste.

Upitana da li će Hrvatska narodna stranka tražiti nove izbore u Zagrebu, Pusić je uzvratila da treba pričekati šta će istraga pokazati i u kom smjeru ide.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније