Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 03. 2013. 22:43   >>  22:43 1

I EU I KOSOVO?

Nikolić: Nemoguće birati između EU i Kosova

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ocijenio je večeras da neka rješenja za Kosovo mogu da ozbiljno ugroze nastavak eurointegracije, iako Srbija i dalje treba da teži ostvarivanju i jednog i drugog cilja.

"Ako stvari idu kao do sada - da Albanci iznesu svoj Ustav i zakone i kažu: 'Ako se uklapate u ovo, dogovorili smo se', ako za to imaju podršku Evropske Komisije ili Savjeta EU, onda je to znak da nas tamo neko ne očekuje", rekao je Nikolić za Televiziju B92.

Nikolić je rekao da nije moguće praviti izbor između Evropske Unije i Kosova, već da Srbija treba da se zalaže i da ostvari maksimum interesa na Kosovu, ali i interes svih građana, a to je članstvo u Uniji.

Po njegovim riječima, "crvene linije" koje Srbija ne smije da pređe jesu da nikada ne smije priznati nezavisnost Kosova i da u dugom periodu ne dozvoli da se na teritoriji srpske zajednice na Kosovu pojavi "neka oružana sila".

Nikolić je ocijenio da bi, ukoliko se dijalog s Prištinom završi neuspješno, to bio razlog da se raspišu vanredni parlamentarni izbori u Srbiji. On je rekao da će biti spreman da raspiše izbore ukoliko se ispune Ustavom i zakonom predviđeni uslovi, ali da on ne odlučuje o tome.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније