Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 10. 2014. 17:49 >> 17:51

VUČIĆ SMATRA

Posjeta Rame proći će dobro i plodotvorno

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da posjeta premijera Albanije Edija Rame 10. novembra Beogradu prođe "dobro i plodotvorno" i kazao da albanski premijer nije tražio da učestvuje na političkom mitingu u Preševu.

"Mislim da sam na najbolji način zaštitio naše nacionalne interese, jasno stavljajući svima do znanja da želimo mir i stabilnost u regionu", rekao je Vučić novinarima u Beogradu, u sjedištu Srpske napredne stranke čiji je predsjednik.

Prema njegovim rečima, interesi Srbije zaštićeni su odlukom da se Ramina posjeta odloži, prenosi "Blic".

"Takođe smo zaštitili interese time što smo rekli da ne možete poslije izazivanja incidenta da dođete u Beograd i pričate i radite šta hoćete", rekao je on.

Vučić je kazao da svaka nestabilnost na Zapadnom Balkanu najviše smeta Srbiji i da bi "mnogi željeli Srbiju da sruše preko izazivanja nestabilnosti".

On je ocijenio da je većina građana dobro reagovala i odlično razumjela sve poruke nakon incidenta na utakmici fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu.

Premijer je dodao da su pojedinci reagovali pogrešno, ali da su svi počinioci incidenata i napada na lokale u vlasništvu Albanaca u Srbiji pohapšeni.

"Ponosan sam što su pohapšeni svi napadači a oni (Albanci) se i dalje hvale dronovima i zastavama. To je suštinska razlika između nas i njih", rekao je Vučić.

Premijer Srbije je na pitanje da komentariše pisanje pojedinih medija da je Rama tražio da se održi miting ili javni skup u Preševu, rekao da baš nije sve tako pisalo i da će se tek vidjeti šta će od svega toga biti. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније