Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 10. 2014. 08:25 >> 09:25
2

UOČI IZBORA

Zukorlić: Bošnjaci su razočarani

Muftija Muamer Zukorlić je zabrinut da bi, zbog velikog razočaranja Bošnjaka u Srbiji, izlaznost na izbore za Nacionalni savjet, u nedjelju, mogla biti mala.

Zato bi, kaže, bilo veoma dobro da se na bilo koji način uključi država, vlast i premijer i da Bošnjake pozovu da u što većem broju izađu na izbore.

Oni bi, smatra, trebalo Bošnjacima da kažu da aktuelna vlast nije ona vlast od prije tri-četiri godine.

“Da im kažu da žele da Bošnjaci imaju svoje vijeće, a ne srpsko. To je, inače, koncepcijska razlika između mene i pojedinih političara u Sandžaku", rekao je Zukorlić televiziji Hepi TV.

Ponovio je da on potencira partnerski odnos sa državom, a da, kako je rekao, oni (bošnjački političari) pristaju na poltronski odnos sa državom.

Podsjetio je da Bošnjaci sada imaju dvije liste na izborima za Bošnjačko nacionano vijeće - jedna je “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju”, lojalna njemu, i druga “Bošnjačko nacionalno jedinstvo - dr Sulejman Ugljanin”.

Jasno je, kaže muftija, da će građani biti u situaciji da biraju između dvije opcije. Jedna je autentična i proizlazi iz cjelokupnog nacionalnog bošnjačkog vjerskog pokreta koji se bazira na rezultatima ogromnog obrazovno-vaspitnog sistema od vrtića do Univerziteta i akademija.

A druga je, prema njegovim riječima, Ugljaninova opcija koja kontroliše nacionalno pitanje već 25. godina i “koja je učestvovala u opstrukciji formiranja vijeća prije četiri godine”.

“Nadam se da će građani ispravno postupiti”, rekao je muftija i dodao da bi podrškom listi broj jedan bila otklonjena nepravda koja je prije četiri godine učinjena Bošnjacima.

Zukorlić misli da je izlaz u tome da lista broj jedan dobije podršku kako bi Bošnjaci, kako je rekao, dobili priliku da kroz zvanično tijelo koje država priznaje ostvaruju svoje pravo na jezik, kulturu, obrazovanje…

Zukorlić je u emisiji kazao i da je Srbin, do sada bi bio proglašen za sveca.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније