Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 10. 2014. 16:18   >>  16:17 2

NEZADOVOLJAN EPILOGOM

Rama: Odluka UEFA-e da ne utiče na posjetu

Odluka u vezi sa prekidom utakmice između Srbije i Albanije je politička i nema veze sa stvarnošću, ali ne treba da bude prepreka planiranoj posjeti Beogradu, poručio je na današnjoj konferenciji za novinare u Tirani albanski premijer Edi Rama komentarišući odluku Disciplinske komisije UEFA-e kojom je prekinuta utakmica između reprezentacija njegove zemlje i Srbije, igrana 14. oktobra u Beogradu, službenim rezultatom 3:0 upisana domaćinu.

Rama je ocjenjujući odluku UEFA-e kazao da izvještaji sa utakmice nijesu pažljivo razmotreni, da je odluka politička te da nema veze sa stvarnošću.

Pojasnio je da je UEFA ovakvom odlukom željela da pošalje poruku i jednoj i drugoj strani.

"Učinjena je nepravda Albaniji", poručio je Rama.

Dodao je da će uložiti žalbu na ovakvu odluku UEFA-e i da ta odluka ne treba da bude prepreka za posjetu Srbiji, koja je planirana za 10. novembar.

Albanski premijer je kazao da niko ne osnažuje nacionalizam izgovarajući velike riječi i da su "sačuvali prisebnost i nastaviće se tako ponašati".

Disciplinska komisija UEFA-e donijela je odluku da se prekinuta utakmica kvalifikacija za EURO 2016 između Srbije i Albanije registruje službenim rezultatom 3:0 u korist domaćina, jer su gostujući fudbaleri odbili da nastave meč na poziv službenih lica.

UEFA je odlučila i da oduzme tri boda Srbiji u kvalifikacijama zbog loše organizacije meča, ulaska navijača u teren i obračuna sa igračima Albanije.

Takođe, reprezentacija Srbije će naredne dvije domaće utakmice u kvalifikacijama odigrati bez prisustva publike.

Fudbalski savezi Srbije i Albanije kažnjeni su sa po 100.000 eura, a obje strane nezadovoljne su odlukom i najavile su žalbu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније