Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 11. 2014. 12:00   >>  11:57 7

VUČIĆ PORUČIO

Srbija neće biti siromašni rođak u EU

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, na otvaranju 38. zasjedanja Trilateralne komisije u Beogradu, da je članstvo u EU glavni cilj spoljne politike Srbije.

Vučić je, otvarajući zasjedanje, rekao da se Srbija trudi da pronađe svoju ekonomsku i političku poziciju i da postane punopravni član EU.

"Zadovoljan sam izvještajem o napretku Srbije, ali sljedeće godine će napredak biti vidljiviji. Želimo da postanemo punopravni članovi, i nikada nećemo da budemo siromašni rođak koji traži milostinju i kojeg se svi stide", poručio je Vučić.

Prema njegovim riječima, put ka Evropi Srbija može da ostvari bolje od drugih "zbog istorijskog tereta na našim plećima".

Sastanak evropskog ogranka Trilateralne komisije, koju često nazivaju "sv,etska vlada u s,enci", počeo je Beogradu obraćanjem preds,ednika za Evropu i bivšeg šefa Evropske centralne banke Žan-Kloda Trišea i premijera Srbije Aleksandra Vučića. Na skupu učestvuje i crnogorski premijer Milo Đukanović.

Triše je rekao da će članovi svjetske ekonomske i političke elite koji borave u Beogradu razgovarati o evropskim problemima, perspektivi evropskih integracija i zapadnog Balkana, aktuelnoj situaciji u Rusiji i Ukrajini, kao i o izazovima u Evropi.

On je rekao da je Triletaralna komisija pažljivo i redovno pratila dešavanja na zapadnom Balkanu, kao i da su brojni članovi igrali važne uloge u tragičnim vremenima iza nas.

"Hajde da se podsjetimo Ričarda Holbruka u Dejtonu prije 20 godina i Volfganga Išingera, koji su obojica pomogli u kosovskom mirovnom procesu", rekao je Triše.

On je podsjetio da će za nekoliko dana biti obilježena i godišnjica pada Berlinskog zida i povratak cjelovitoj i slobodnoj Evropi i poručio Vučiću da će biti uz Srbiju na njenom putu ka EU. 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније