Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 03. 2013. 11:02 >> 11:02
3

EULEKS SE POVUKAO

Srbi blokirali sud u sjevernoj Mitrovici

Kosovski Srbi su blokirali ulaz u sud u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, gdje je danas trebala da bude donešena presuda šestorici Srba osumnjičenih za martovske nerede u tom gradu 2008.

Okupljeni Srbi su jutros spriječili pripadnike Euleksa da uđu u sud. Nakon toga oni su se vratili u pravcu iz kog su došli.

Kapije suda su blokirane kamionima i bagerom, a nekoliko stotina građana dežura oko njih.

Među okupljenima je i Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković, koji je razgovarao sa predstavnikom misije Euleks ispred zgrade suda.

„Obavijestio sam predstavnika Euleksa da oni ne mogu da prisustvuju današnjem izricanju presude, jer to smatramo još jednom provokacijom Srba sa Kosova“, rekao je Nedeljković.

Dodao je da sudije i tužioci mogu prisustvovatisuđenju.

Šestorica Mitrovčana su osumnjičena za učešće u martovskim neredima 2008. Godine.

Osumnjičeni se terete za nelegalno zauzimanje suda koji se nalazi u sjevernom delu Mitrovice, poziv na otpor, ometanje službenih lica u vršenju službene dužnosti, učestvovanje u masi koja vrši krivično delo, ugrožavanje Ujedinjenih nacija i pridruženog osoblja.

Njima se na teret stavlja i oštećenje pokretne imovine, raspirivanje nacionalne, rasne, vjerske ili etničke mržnje, razdora ili netrpeljivosti, i za učešće u grupi koja je ometala službena lica u vršenju službene dužnosti.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније