Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 11. 2014. 14:08 >> 15:00
28

ŠEŠELJ PORUČIO

Nema bolje medicine od politike

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocjenjuje da BiH nikada neće moći da funkcioniše kao normalna država i da će doći do njene podjele. Poručuje da predsjedniku Hrvatske Ivu Josipoviću pomaže u izbornoj kampanji, a povodom svog zdravstvenog stanja zaključuje da nema bolje medicine od politike. Najavljuje i da će tužiti Haški tribunal.

"Jedina alternativa podjeli jeste da se BiH cijela vrati u sastav Srbije, ali pošto je to sada iluzorno očekivati - očigledno je da će doći do podjele", kazao je Šešelj u intervjuu agenciji Srna.

Šešelj ističe da je Radovan Karadžić na suđenju "iznio veliki broj dokumenata koji idu u prilog srpskom narodu", ali da je, "nažalost,  njegovu sudbinu lako sagledati". 

"Jedini način da Radovan Karadžić i Ratko Mladić budu oslobođeni jeste da se desi neka kataklizmička promjena u svjetskoj politici", ističe Šešelj.

On naglašava da je spreman da im pomogne u borbi sa Tribunalom, ali da "dobro zna ko stoji iza Haškog suda". 

Šešelj upozorava da su general Ratko Mladić, kao i Zdravko Tolimir, "toliko bolesni da im nijedan sud u svijetu, sem tribunala u Hagu, ne bi sudio, jer se takvo stanje tumači kao - nesposobnost za proces". 

Šešelja nije briga zbog uzbuđenja u hrvatskoj javnosti koje su proizveli njegovo saopštenje o Vukovaru i njegovi istupi i navodi da su se "Hrvati zaletjeli kao som na durdubak“.

"To je vrsta crva koji živi u zemlji i na njega se najefikasnije love somovi. Ja sam bacio durdubak, somovi su se upecali - i šta sad“, kaže Šešelj i otkriva da je saopštenje namjerno poslao samo hrvatskim redakcijama.

Lider radikala kaže da njegov povratak i istupi "čak pomažu predsjedničkoj kampanji Iva Josipovića", a za ministricu vanjskih poslova Hrvatske Vesnu Pusić navodi da je njegov "najdraži hrvatski političar". 

Mada je Pusićeva uputila "diplomatsko saučešće" Srbiji zbog Šešeljevog povratka, on navodi da "ima posebne simpatije za Pusić, jer je zna još iz disidentskih dana i cijeni je zbog njenog porodičnog /četničkog/ pedigrea sa majčine strane". 

Šešelj kaže da se "ponaša sasvim normalno, da radi svoj posao i da se neće dobrovoljno vratiti u Hag". On najavljuje da će tužiti Haški tribunal, koji mu je uskratio 12 godina normalnog života. 

"Sud u Strazburu neće uopšte da se bavi Haškim tribunalom. Oni su to odbili prije više od deset godina. Ja sam tražio varijantu pred Njujorškim sudom da tužim UN. Moram priznati da je teško išlo, ali još nisam odustao od te zamisli", navodi Šešelj.

Kada je riječ o zdravstvenom stanju, zbog kog je, prema zvaničnoj verziji Tribunala, pušten na privremenu slobodu, Šešelj otkriva da preliminarni rezultati, nakon četverodnevnog ispitivanja u Beogradu, ukazuju da nigdje nema kancer, osim na jetri.

"To nisu veliki kanceri... Otprilike dva mjeseca će trebati da bismo vidjeli da li je potrebna operacija ili je to moguće suzbiti hemioterapijom", pojašnjava Šešelj. 

"Vjerujte, nema bolje medicine od politike", naglašava lider radikala.

Šešelj kaže da će njegova porodica "brzo poželjeti da se vrati u Hag, jer im je promijenio svakodnevni ritam života".

"Sad imaju velika opterećenja. Ja ustajem u šest sati i budim sve oko sebe. Sve se sada mijenja za njih", zaključuje Šešelj. 

 

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније