Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 11. 2014. 18:30 >> 18:27
3

HRVATSKA

Držao čovjeka 18 godina u ropstvu

Jedan hrvatski državljanin uhapšen je zbog sumnje da je 18 godina radno iskorišćavao sunarodnika, saopštila je primorsko-goranska policija.

Za obavljene poslove nije mu plaćao nikakvu novčanu naknadu, niti mu plaćao druge doprinose, oduzeo mu je isprave i drugu dokumentaciju i držao ga u nehumanim i neljudskim uslovima za život, od 1996. do 2014. 

Koristeći njegovu tešku materijalno-finansijsku situaciju obmanuo ga je, prevario i držao u zabludi da je radnik njegovog, inače neaktivnog, trgovačkog društva, prenosi zagrebački "Jutarnji list".

Po završetku kriminalističke istrage osumnjičeni za šokantan slučaj ropstva je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom tužilaštvu i predan pritvorskom nadzorniku, navodi primorsko-goranska policija.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније