Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 03. 2013. 17:16   >>  22:12

SAVJETNIK PREDSJEDNIKA

U Srbiji „kao pred Dejton i Rambuje"

U Predsjedništvu Srbije održan je danas sastanak državnog vrha, posvećen dijalogu Beograda i Prištine. Savjetnik predsjednika Srbije, Marko Đurić, rekao je da je na sastanku ocijenjeno da se Srbija nalazi u dramatično teškoj poziciji i da će državni vrh do ponedjeljka biti u stalnom zasjedanju.

Situacija u kojoj se Srbija nalazi, kako prenosi RTS Đurićeve riječi, nije ništa manje složena i ništa lakša od one u kojoj se nalazila prilikom pregovora u Dejtonu i Rambujeu.

Đurić je istakao da će delegacija Srbije koja će otići 2. aprila u Brisel na novu rundu razgovora biti poznata u ponedjeljak.

"Srbija će se poslije pregovora 2. aprila u Briselu, bez obzira na rezultat dijaloga, suočiti sa izuzetno teškim posljedicama", rekao je Đurić novinarima poslije sastanka državnog vrha.

Kako navodi RTS, Đurić je istakao da će posljedice ishoda dijaloga "biti izuzetno ozbiljne i dalekosežne za zemlju ma u kom pravcu stvari krenule u utorak".

Upitan šta tačno podrazumijevaju kvalifikacije "teške posljedice i dramatična situacija", Đurić je rekao da se Srbija nalazi u dilemi da bira između dva veoma teška puta.

"Jedan put je prihvatanje rješenja koja nisu idealna i koja su veoma teška za cijelu Srbiju, a drugi je put u kome mi, zbog toga što druga strana nije bila spremna na kompromis, nismo u poziciji da prihvatimo ono o čemu se razgovara", objasnio je Đurić.

Sastanku kod predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je trajao sat vremena, prisustvovali su premijer i vicepremijer, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić i potpredsjednica vlade za evropske integracije Suzana Grubješić.

"Sve odluke će biti donijete zajednički, a politička odgovornost za svaku odluku biće podijeljena između svih ključnih političkih činilaca", rekao je Đurić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније