Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 11. 2014. 22:30 >> 22:27

TURSKA POLICIJA

Sedmoro privedenih zbog ubistva navijača

Turski ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu obavijestio je šefa srpske diplomatije Ivicu Dačića da turska policija opsežno istražuje o ubistvu Marka Ivkovića i da je ovim povodom na informativni razgovor već privedeno sedam osoba.

U telefonskom razgovoru, Čavušoglu je Dačiću rekao da će redovno izvještavati o toku istrage.

Turski ministar ponovo je izrazio saučešće povodom ubistva srpskog državljanina Marka Ivkovića pred utakmicu u Istanbulu, saopštilo je Ministarstvo spljnih poslova Srbije, prenosi Tanjug.

“Turska policija oformila je dva posebna tima za otkrivanje ubice navijača Crvene Zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu”, kazao je ministar unutrašnjih poslova Turske Efkan Ala srpskom kolegi Nebojši Stefanoviću.

On je rekao Stefanoviću i da je turska policija skinula snimke sa 25 sigurnosnih kamera koje se nalaze u blizini mesta ubistva i da se istovremeno uzimaju izjave osoba koje bi mogle da identifikuju izvršioca.

Ala je izjavio saučešće porodici ubijenog Ivkovića, kao i Srbiji, i dodao da će njihova policija pokušati u što kraćem roku da pronađe počinioca, navodi se u saopštenju.

Turski ministar obavijestio je Stefanovića da je njihova policija oformila dva posebna tima za otkrivanje počinioca zločina nad srpskim državlaninom".

Stefanović je rekao da je, zbog dobrih odnosa dve zemlje, veoma važno da se u najkraćem roku privede pravdi počinilac ovog brutalnog krivičnog dela, "jer je to interes srpske javnosti i države".

On je zahvalio turskom kolegi što se lično zainteresovao za slučaj i istakao da će se komunikacija dvojice ministara nastaviti, jer Srbija želi da dobije sve informacije koje se tiču istrage.

Ivković je ubijen prošlog petka u Istanbulu gde je dosao da posmatra košrkašku utakmicu beogradske Crvene Zvezde i Galatasaraja.

Preminuo je od uboda nožem, sahranjen je na Bežanijskom gorblju, a ubica još nije otkriven.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније