Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

26. 11. 2014. 14:35 >> 14:32

VUČIĆ PORUČIO

EU nije bauk za pravoslavne narode

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je u telefonskom razgovoru s predsjednikom vlade Moldavije Jurijem Leankom da Evropska unija "nije i ne može biti bauk za pravoslavne narode".

Vučić i Leanka razgovarali su telefonom o unaprjeđenju bilateralne političke i ekonomske saradnje, saopšteno je iz Vlade, prenosi RTS. 

Dvojica premijera razmijenila su mišljenja o značaju procesa evropskih integracija za obje zemlje.  Vučić je naglasio koliko su za jednu zemlju i region važni mir i stabilnost koji donosi proces pristupanja Evropskoj uniji.

Vučić je informisao moldavskog kolegu o sveobuhvatnim ekonomskim mjerama koje Vlada Republike Srbije preduzima u saradnji sa EU, Međunarodnim monetarnim fondom, Svjetskom bankom i drugim međunarodnim finansijskim institucijama da bi obezbijedila bolju budućnost zemlje.

Premijeru Leanki, Vučić je poželio mnogo uspjeha na parlamentarnim izborima zakazanim za 30. novembar i pozvao ga da odmah poslije izbora poseti Srbiju kako bi razgovarali o nastavku i unaprjeđenju saradnje dviju zemalja, navedeno je u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније