Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 11. 2014. 12:33   >>  12:30

PREDSJEDNIK SUDA

Meron: Šešelju se daje prevelika pažnja

Predsjednik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, Teodor Meron ocijenio je da se istupima Vojislava Šešelja nepotrebno pridaje prevelika pažnja.

 

Meron je rekao da ne može da se miješa u Šešeljeve javne istupe i da je Srbija, gdje se Šešelj nalazi, suverena zemlja i da to treba da reguliše.

"Mislim da mediji previše govore o Šešelju dajući mu publicitet koji ne zaslužuje", rekao je Meron novinarima u Sarajevu gdje se nalazi u zvaničnoj posjeti.

Povodom današnje rasprave o Šešelju u Evropskom parlamentu u Strazburu, a zatim i u Savjetu bezbjednosti UN, Meron kaže da može da se raspravlja.

"Nema šta da se krije i veoma je dobro biti transparentan u svim stvarima. Ne smeta mi postavljanje bilo kakvih pitanja”, rekao je Meron.

On je naveo da u cijelom slučaju postoje "brojni nesporazumi".

„Raspravno vijeće Haškog suda odluku o privremenom puštanju Šešelja na slobodu donijelo isključivo na osnovu humanitarnih razloga, odnosno zbog njegove teške bolesti, a tužilac Tribunala se nije žalio pa odluka o privremenom oslobađanju nikada nije ni dospjela do prizivnog vijeća Tribunala“, kazao je Meron.

On je dodao i da kao predsjednik suda ne može da se miješa u odluke raspravnog veća niti u njegovu komunikaciju s Tužilaštvom koje je, kako je istakao, imalo i mogućnost i pravo uvida u svu medicinsku dokumentaciju koja je bila osnov za Šešeljevo privremeno oslobađanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније