Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 11. 2014. 13:45 >> 13:42

DOKAZI DOSTAVLJENI EULEKSU

Stefanović: Nađite ubice žandarma

Ministar policije Nebojša Stefanović je u Beogradu predao dokaze u slučaju ubistva žandarma Stevana Sinđelića šefu Euleksa, Gabrijelu Meučiju, prenosi B92.

Tom prilikom je rekao da očekuje da će osumnjičeni za njegovo ubistvo uskoro biti pronađeni i privedeni.

Sinđelić je 28. avgusta preminuo na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, nakon što su ga ranile nepoznate osobe kada je sa patrolom policije zatekao više Albanaca koji su sjekli šumu kod sela Orlovac, u opštini Kuršumlija.

U saopštenju MUP-a navodi se da je Stefanović rekao da Srbija ima određena operativna saznanja o tragičnom ubistvu Sinđelića. 

"Insistiramo da počne istraga, da ona u narednom periodu bude završena i da osumnjičeni budu procesuirani", rekao je Stefanović ukazavši da je riječ o zločinu bez presedana. 

Ministar Stefanović je šefu Euleksa predao dokaze do kojih je srpska strana došla u ovom slučaju. 

Kako se navodi u saopštenju, Stefanović i Meuči složili su se da je neutralan status Euleksa od velikog značaja za povjerenje svih građana u pokrajini. 

"U interesu Republike Srbije je da stanje bezbjednosti na teritoriji Kosova i Metohije bude stabilno i da se ostvari puna sigurnost srpskog stanovništva u pokrajini", rekao je Stefanović. 

Stefanović i Meuči razgovarali su o mjerama koje je neophodno preduzeti kako bi se rešio problem ilegalnih migracija, ali i nedozvoljena trgovina akciznim proizvodima i narkoticima preko administrativne linije. 

Meuči je rekao da će Misija intenzivirati istragu u slučaju ubistva žandarma Stevana Sinđelića. 

"Sva otvorena pitanja rješavamo kroz koordinaciju i razmjenu informacija", naveo je Meuči i dodao da će u narednom periodu biti intenzivirana razmjena informacija između Misije i srpskih institucija kako bi se spriječili pokušaji trgovine akciznim proizvodima i narkoticima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније