Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

31. 03. 2013. 12:46 >> 12:47
1

SRBIJA - EU

Doris Pak: Beograd će biti kriv ako ne dobije datum

Poslanica Evropskog parlamenta Doris Pak izjavila je da će Srbija dobiti datum za početak pregovora sa Evropskom unijom, ukoliko Beograd "ispravno protumači znake vremena".

"Kada Beograd ispravno protumači znake vremena i shodno tome počne da djela, doći će do datuma za početak pregovora sa EU. Ako to ne uradi, mi nećemo biti odgovorni za to odugovlačenje, nego isključivo vlast u Beogradu. Onda će se početak pristupnih pregovora ponovo otegnuti", kazala je Doris Pak za današnji novosadski Dnevnik.

Prema njenim riječima, pripreme za članstvo ne moraju nužno da se poklope s datumom za početak pregovora.

"Beograd je već dobio od Hrvatske prevod pravnih tekovina EU pa zbog čega se već ne radi na nužnim zakonskim promjenama?", upitala je Doris Pak.

Ona je ocijenila da u pregovorima i Beograd i Priština više očekuju od EU da će izvršiti pritisak na "onog drugog", nego što su spremni da na terenu pokažu privrženost rješenjima koja već unaprijed uključuju interese te druge strane u svakodnevnom životu.

"Mogu samo da se nadam da će biti shvaćena ozbiljnost situacije i da će se doći do dogovora, pogotovo zato što je u nekoliko posljednjih mjeseci bilo više pomaka nego godinama ranije", kazala je Doris Pak i ocijenila da je Ahtisarijev plan zadovoljavajući temelj za rješavanje problema.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније