Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 12. 2014. 20:58 >> 20:58
18

SKUPŠTINA IZABRALA

Republika Srpska dobila novu vladu

Narodna skupština Republike Srpske izabrala je novu Vladu Republike Srpske, za čijeg je predsjednika izabrana dosadašnja premijerka Željka Cvijanović.

Za izbor Željke Cvijanović glasala su 44 poslanika, dok je 37 bilo protiv, a isti rezultati glasanja bili su i za sastav Vlade Republike Srpske, prenosi RTRS. Nakon izbora, premijer i ministri položili su svečanu zakletvu.

Od 16 ministarstava SNSD-u pripada osam, Socijalističkoj partiji četiri, DNS-u tri, a Ministrastvo za izbjegla i raseljena lica pripada HDZ-u BiH.

Nova imena u kabinetu Željke Cvijanović iz redova Saveza nezavisnih socijaldemokrata su Dragan Lukač, koji će u naredne četiri godine biti ministar unutrašnjih poslova Srpske.

Zlatan Klokić novi je ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske. U Vladu RS vraća se nekadašnji ministar prosvjete i kulture Anton Kasipović. U naredne četiri godine biće na čelu Ministrastva pravde Srpske.

U novoj Vladi Republike Srpske ostaje pet ministara iz prošlog saziva: ministar finansija Zoran Tegeltija, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministarstvo nauke i tehnologije Jasmin Komić.

Dosadašnju ministarsku poziciju zadržao je i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Stevo Mirjanić. Prvi put u ministarsku fotelju sješće i Milenko Savanović i to kao novi ministar rada i boračko-invalidske zaštite. Umjesto Nade Tešanović, ministarka prodice, omladine i sporta u naredne četiri godine biće Jasmina Davidović.

Novi ministar trgovine i turizma je Predrag Gluhaković iz Brčkog. Dosadašnji ministar rada i boračko-invalidske zaštite i lider Socijalističke partije Petar Đokić u novoj Vladi RS preuzima resor industrije, energetike i rudarstva.

Dane Malešević, profesor iz Gradiške, novi je ministar prosvjete i kulture. Neđo Trninić, nekadašnji narodni poslanik iz Bratunca, novi je ministar saobraćaja i veza RS.

 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније