Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 12. 2014. 21:28   >>  21:31 2

PRITISAK NA SVJEDOKA

Radonjić i Romić iza priče o Legiji ?

Iza lažne vijesti o samoubistvu zatvorenika Milorada Ulemeka Legije stoje njegove bivše kolege iz Državne bezbjednosti Srbije Milan Radonjić i Ratko Romić, tvrdi beogradski "Blic".

Bivši načelnik beogradskog DB-a, u vrijeme režima Slobodana Miloševića, Milan Radonjić i operativac Ratko Romić su optuženi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, zahvaljujući Legijinom svjedočenju.

Legija služi 40 – godišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

“Vijest o Legijinom “vješanju u Zabeli” imala je cilj da zastraši Ulemeka, pogotovo pominjanjem njegove supruge i majke, i na taj način ga spriječi da kao jedini svjedok da iskaz kojim Radonjića i Romića optužuje za ubistvo Ćuruvije”, kaže za “Blic” izvor upućen u istragu, koja je pokrenuta odmah nakon objavljivanja lažne vijesti. 

U prvim satima istrage o obračunu zlikovaca na društvenim mrežama zaključeno je da je vijest potekla iz Okružnog zatvora u Beogradu, gdje su u pritvoru Radonjić i Romić. Oni su svojim ljudima koji su napolju naredili da puste tu vijest kako bi na Legiju izvršili pritisak da ne progovori. 

“Radonjić, Romić i Ulemek su stara škola debeovaca. Sva trojica odlično razumiju poruku, znaju šta ona znači i to je nastavak obračuna kriminalaca poteklih iz tajne službe”, kaže sagovornik “Blica”. 

 


On navodi i da je od januara, kada je otkrio ko su ubice Ćuruvije, Ulemek pod stalnim prijetnjama. Vijest o Legijinom samoubistvu preksinoć je objavilo nekoliko portala. 

“Milorad Ulemek izvršio je samoubistvo vješanjem u Zabeli. Oko zatvora su jake snage Žandarmerije, a unutra su oko 15 sati ušle Legijina supruga i majka”, objavili su portali. 

U to vrijeme, Legija, koji u Zabeli služi 40-godišnju kaznu, sjedio je u ćeliji i gledao TV. 

Nekoliko sati kasnije, na Fejsbuk stranici “Krv, suze i znoj” prenijete su, navodne Ulemekove riječi: ”Mogu da napišu da je kanapče puklo i da sam ostao živ”. 

Posljednja odluka o produženju pritvora Radonjiću i Romiću ukinuta je 10. decembra odlukom Apelacionog suda i vraćena na ponovno odlučivanje. 

Početak suđenja za ubistvo Ćuruvije još nije zakazan.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније