Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92/Blic ]

22. 12. 2014. 19:40 >> 19:45
4

ŽUČNA RASPRAVA

Vučić DS-u: Kukavice, Živković izbačen

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je poslanicima Demokratske stranke (DS) da su najobičnije kukavice, i u raspravi i u politici, gdje nijesu imali hrabrosti da sprovedu teške reforme.

Vučić je dodao i da će možda već vrlo brzo opozicija dočekati njegovu ostavku.

On je na taj način reagovao kada su poslanici DS dobacivali za vrijeme njegovog obraćanja i pokušavali da ga prekinu.

"To što ćete vi da vičete nemojte da se pravite da ste hrabriji nego što jeste jer dobro znam kakve ste kukavice. Nijednu reformsku mjeru za dobrobit naroda nijeste smjeli da preduzmete da bi narod živio bolje", kazao je. 

Premijer je dodao da je čuo da su cijeli dan, od početka rasprave, demokrate u parlamentu "nešto prijetile", i da je on došao da im odgovori, jer ih se ne plaši. 

"Vi ste najobičnije kukavice i ništa više i to ste bili i to ste ostali" poručio je Vučić obraćajući se Draganu Šutanovcu, Borislavu Stefanoviću... 

On je zamolio predsjedavajućeg, koji je podijelio više opomena poslanicima DS, da pusti da dobacuju, pa čak i da opsuju, jer će se tako lakše osjećati i misliti, kako je primijetio, da imaju sedam umjesto šest odsto podrške. 

Na opasku premijera da mu ne dobacuju dok govori, da mu ne prijete, jer ih se on ne plaši, te da time samo pokazuju da su kukavice, Stefanović je rekao da je premijer time pokazao "dosad neviđenu dozu nervoze, bijesa i primitivizma" u srpskom parlamentu. 

A obrazlažući svoje prethodne primjedbe o "političkom bumerangu", naveo je da je time mislio da će premijeru isti oni koji mu danas aplaudiraju za "tu šuplju kantu koju prodaje građanima" sjutra biti protiv njega. 

A za uvrede izrečene na račun poslanika DS, Stefanović je rekao da bi premijer trebalo da se izvini bar građanima. 

"Moje uvrede su se svele na to da ste kukavice, a šta ste vi meni rekli u samo dva minuta", rekao je Vučić, dodajući da je normalno da će i oni (SNS) jednom pasti s vlasti, a onda, obraćajući se Stefanoviću, dodao: 

"Jedino vi ne padate, a govorite o bumerangu koji će da nam se vrati, čime vi nama prijetite progonom... Imate, međutim, samo problem jer se ne plašim vaših progona, prolazio sam ih 12 godina". 

A o "šupljoj kanti", dodao je, pričaju oni koji su šuplju kantu ostavili u našoj državnoj kasi i kući, a mi, kako je rekao, državu počinjemo da gradimo onako kako treba da izgleda pristojna kuća. 

Na kraju, premijer je poslanicima DS poručio da i kad ode s vlasti, a tome će oni, dodao je, moći možda uskoro da se iznenade, "nećete doći vi nego neki drugi, a meni do vlasti nije ni malo stalo". 

"Osam mjeseci sam na čelu vlade i umoran sam od primjedbi koje se odnose na sve što su nam napravili oni koji nas sada kritikuju", zakljucio je Vucić. 

Predsjedavajući je tokom ove žučne rasprave izrekao poslanicima DS više opomena za neprimjereno ponasanje, nakon čega je prekinuo sjednicu zatraživši od obezbjeđenja da postupi po tim odlukama. 

Poslije pauze, u nastavku rasprave, Draganu Šutanovcu predsjedavajući nije dozvolio da govori, jer su, prema njegovim riječima, i on i poslanička grupa DS manifestovali "bahato ponašanje u kafanskoj atmosferi". 

Premijer je ponovio da su demokrate kukavice, da o njihovom "demokratskom kapacitetu" govori to što ga je njihov nekadašnji lider nazvao stokom.

Živković: "Stoko jedna!"

Predsjedavajući Igor Bečić je Zoranu Živkoviću, koji je tražio repliku, rekao da "svojim uličarskim rječnikom nije zaslužio riječ".

Živković je uzvratio sa:  

- Stoko jedna! 

Bečić je potom Živkoviću izrekao treću opomenu i mjeru udaljenja. Potom je prekinuo sjednicu i zamolio obezbjeđenje da "postupi po izrečenim opomenama". Živković je potom sam napustio salu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније