Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 04. 2013. 19:30   >>  19:30

BEOGRAD - PRIŠTINA

Ešton: Sporazum nadohvat ruke

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton izrazila je danas uvjerenje da je sporazum Beograda i Prištine nadohvat ruke, ali i upozorila da postizanje dogovora neće biti nimalo lako.

"Vjerujem da je sporazum nadohvat ruke, iako to neće biti lako", navela je Ešton u poruci koju je novinarima pročitala njena predstavnica za štampu Maja Kocijančić, uoči sutrašnje osme runde dijaloga u Briselu predsjednika i potpredsjednika Vlade Srbije, Ivice Dačića i Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Hašima Tačija, uz posredovanje EU.

Eštonova je u poruci istakla da je još prilikom prvog susreta Dačića i Tačija u njenoj kancelariji vidjela "posvećenost i odlučnost obiju strana da postignu sporazum".

"Ali, kad smo počeli, svi smo znali da će to biti teško i da će zahtijevati snažno političko vođstvo", napomenula je ona.

Visoka predstavnica EU odala je priznanje vladajućim i opozicionim strankama u Beogradu i Prištini, koje su dosad pružale podršku premijerima i izrazila uvjerenje da će im tu podršku pružiti i sutra.

"Vjerujem da delegacije koje dolaze sjutra to čine u duhu pronalaženja rješenja u interesu naroda koje predstavljaju i za bolju budućnost za sve njih. Ne smijemo dozvoliti da nam ova prilika prođe", poručila je Eštonova.

Državni vrh Srbije danas je imao dogovor uoči osme runde dijaloga, o tome šta je minimum srpskih zahtjeva i koji će biti sastav delegacije, u kojoj će ovog puta biti i prvi potpredsjednik Aleksandar Vučić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније