Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 12. 2014. 21:45   >>  21:41 20

NIKOLIĆ PORUČIO

"Ako priznamo KiM, pratiće nas kletve"

Predsjednik Srbije, Tomislav Nikolić izjavio je da bi tu zemlju ako prizna nezavisnost Kosova, progonile kletve napuštenih crkava, grobova i plač djece.

 

Nikolić je u intervjuu za novogodišnji broj nedeljnika Jedinstvo ocijenio da priznanje Kosova i Metohije ne bi bilo moralno, pravedno i da za takvo nešto ne postoji nijedno opravdanje, prenio je Radio Kontakt plus.

“Mislim da je, kada je stvorena krilatica Kosovo je srce Srbije, najbolje sročeno šta južna pokrajina znači za svakog Srbina. Pored istorijskih i emotivnih postoji toliko razloga da ne pristanemo na priznavanje Kosova i Metohije”, rekao je Nikolić.

To, kako je naveo, ne bi bilo moralno, pravedno, za to ne postoji nijedno opravdanje osim u sebičnim razlozima. “A i ti razlozi kod pojedinaca su samo stvar zablude”.

“Kada bismo prihvatili tu zabludu u nama bi zjapila praznina i progonile bi nas kletve napuštenih grobova, crkava, i plač djece”, poručio je predsjednik Srbije.

Nikolić je najavio da ima namjeru da plan za Kosovo napiše u saradnji sa Vladom Srbije i da će na tom dokumentu raditi zajedno.

“Pisaćemo ga tako da odmah može biti upućen Narodnoj skupštini na izjašnjavanje. To će biti prijedlog koji će moći da se sprovede, a u kojem ćemo iznijeti stav o tome šta je minimum, na koji pristajemo kao država, a istovremeno ćemo tražiti ono za šta procenimo da je maksimum, koji možemo dobiti”, rekao je predsjednik Srbije.

On je dodao da se boji da vrijeme ne radi za Srbiju i da je ta zemlja mnogo izgubila, samo što je kao država tolike godine provela čekajući da joj drugi ispostave njihove zahteve.

"Vrijeme je da preuzmemo inicijativu i da za našu državu i naš narod koji živi u južnoj pokrajini izborimo maksimum mogućeg, pritom čuvajući teritorijalni integritet Srbije", istakao je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније