Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 04. 2013. 23:48 >> 23:48
6

SRBIJA - KOSOVO

Brisel: Neizvjestan ishod pregovora

Zajednički razgovori delegacija Srbije i Kosova, uz posredovanje predstavnice Evropske unije Ketrin Ešton u okviru osme runde dijaloga, traju i nakon više od 12 sati. Drugi zajednički sastanak počeo je nešto poslije 21 sat, da bi nova pauza, na prijedlog Eštonove, uslijedila petanestak minuta prije 23 sata, a trenutno, kako prenose beogradski mediji, traje razgovor Ešton – Tači.

Portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič izjavila je da dijalog teče i dalje, iako je kasno veče.

"Uprkos tome što je prilično kasno, dijalog traje, visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost razgovara s premijerima Ivicom Dačićem i Hašimom Tačijem" napisala je Kocijančić na "Tviteru".

Ne može se govoriti da smo se približili rješenju, kazao je za RTS Aleksandar Vulin i istakao da ovo za Beograd nije završna runda dijaloga.

Nakon današnja tri bilateralna susreta Ketrin Ešton sa premijerom Srbije Dačićem i dva sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, postoji izvjesna nada da će biti postignut neki dogovor, "mada smo nekoliko puta čuli tokom dana da su razgovori na ivici prekida", prenio je dopisnik RSE iz Brisela.

 

Nova, osma runda razgovora počela je jutros nešto prije 11 sati, odvojenim susretima Eštonove najprije s delegacijom Beograda, a zatim i s prištinskim timom.

Glavna tačka sporenja dvije strane su nadležnosti asocijacije srpskih opština na sjeveru Kosova.

U obraćanju medijima nakon jednog od bilateralnih sastanaka, Aleksandar Vulin izjavio je da u Briselu zasada nema pomaka, kao i da ovo za Beograd nije završna runda dijaloga. On je rekao i da pregovaračima do sada nije ponuđen bilo kakav papir.

Srpski i kosovski mediji su javili da je razgovor na zajedničkom sastanku na momente vođen povišenim tonovima, posebno između potpredsjednika srpske Vlade Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Hašima Tačija.

Za sada nije poznato do kada će pregovori trajati.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније